(SN 35.85) Suñña Sutta - Praznost

 

Potem je Častiti Ananda odšel do Blaženega, se mu ob prihodu priklonil in sedel na stran. Ko je tam sedel, je rekel Blaženemu: "Rečeno je bilo, da je svet prazen, da je svet prazen, gospod. Z ozirom na kaj je bilo rečeno, da je svet prazen?"

"Kolikor je prazen jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost, na ta način je bilo rečeno, Ananda, da je svet prazen. In kaj je prazno jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost? Oko je prazno jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost. Tvorbe... Zavest očesa... Kontakt očesa je prazen jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost.

"Oko je prazno...

"Nos je prazen...

"Jezik je prazen...

"Telo je prazno...

"Um je prazen jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost. Misli... Zavest uma... Kontakt uma je prazen jaza ali česarkoli, kar se nanaša na osebnost. Na ta način je bilo rečeno, da je svet prazen."

 

 

 

vir: Thanissaro Bhikkhu - Suñña Sutta: Empty / www.accesstoinsight.org
prevod: Bojan Božič / april 2014

 

© SloTheravada, 2018

Za vašo pozornost

Nyanatiloka - Budova beseda (knjiga v pdf)

‘Stillness Flowing: The Life and Teachings of Ajahn Chah’ by Ajahn Jayasaro is now available for download in PDF, ePUB and Mobi formats. This important work details the life and teachings of Luang Por Chah, also known as Ajahn Chah, and has been in the making for over two decades. More info.