Pot do samostana

Naslov: Samanadipa, Goljek 3, 8210 Trebnje

Z avtom

Od Ljubljane do samostana je približno 40 minut.

Vozite se po avtocesti A2/E70 (smer Novo mesto) približno 44.5km, oziroma 30min.

Izvozite pri Trebnjem in se zapeljite do mesta. Pri križišču pri cerkvi se odpeljite naravnost v Kidričevo ulico (na sever), se odpeljite mimo trebanjske osnovne šole (modro poslopje na levi strani ulice) in peljite naprej skozi naslednje vasi po glavni cesti naslednjih 7km: Pekel, zavijte v Račje Selo, sledi Blato, Velika Ševnica, Mala Ševnica, Kriška Reber, Goljek. Ko boste prispeli do konca Goljeka, kjer je na cesti oznaka BUS je tam tudi že tabla za Samanadipo, zavijte na levi odcep, ki vodi dol po dolini približno 500m. Na desni prvi odcep (kot nakazuje še en znak) je makadamska cesta. Tam je po približno 50 metrih na levi Golješki samostan.

 

 

Javni prevoz

Iz letališča do Ljubljane:

Iz letališča je več možnosti, kako hitro in varno prispeti na letališče, kar vključuje tudi dobre povezavedo bližnjih mest s sredstvi javnega prevoza. Najboljši način za prihod na iz letališča do Avtobusne postaje Ljubljana, je z avtobusom.

ALPETOUR

Tel: +386 (0)4 20 13 210

VOZNI RED | www.alpetour.si | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Iz Ljubljane do Samanadipe:

Na žalost ni avtobusnega prevoza do Goljeka ali do drugih sosednjih krajev.

Lahko se zapeljete z vlakom Ljubljana-Trebnje (1uro ali 1.5 ure vožnje). Več informacij je na: http://www.slo-zeleznice.si. In če se odločite za pohod iz Velike Loke, lahko pridete do samostana v eni uri in pol. Lahko si tudi pokličete taksi. V bližini je Tadej Lorbek: (041) 589 243 (okoli €15 eno smer).

(C) SloTheravada, 2022

Učenja gvardijana samostana