Pot do resnice

 
Moreče je, ko se počutimo brez moči in brez izbire. Če pa imamo preveč izbire, nas to lahko ohromi. Ko imamo veliko možnosti, se lahko zaradi strahu, da bi izbrali napačno ali ne bi izbrali absolutno
najboljše možnosti, na koncu sploh ne odločimo.
 
V današnjih časih je tako veliko budističnih učenj in tradicij, med katerimi lahko izbiramo. Čudovito je, da imamo v modernem svetu tako lahek dostop do dhamme. A ta lahek dostop prinaša s sabo svoje nevarnosti. Če lahko z dotikom zaslona vklopimo ali izklopimo dhammo, lahko izgubimo občutek za njeno dragocenost. Lahko postane le še ena stvar, ki smo jo gledali danes, sprejeli tisti trenutek, a se je potem hitro potopila pod vse ostale stvari. Raje kot da bi izkoristili tehnologijo, ki jo moramo podpirati in izzivati in omogočiti v naši praksi, tvegamo, da bomo postali uporabniki dhamme, zbiratelji visoko kakovostnih priponk in povezav.
 
Dhamma nas izziva, da učenje preizkusimo z lastno izkušnjo, z iskrenostjo in stanim, potrpežljivim trudom. Ne glede na to, na kakšen način sprejemamo dhammo, ne pozabimo, da je vedno njen namen voditi nas naprej na naši poti do resnice.

-adžan Džajasaro