Budistična meditativna srečanja

on .

Društvo theravadskih budistov Bhavana organizira občasna budistična meditativna srečanja v Ljubljani. Srečanja so namenjeno vsem tistim, ki jih zanima budistična meditativna vadba, naj bodo to začetniki ali pa že izkušeni praktikanti. Srečanja vodijo dolgoletni praktikanti, ki se s tovrstno budistično meditativno vadbo ukvarjajo že več kot deset let. Novi udeleženci se bodo srečali z osnovami budističnega učenja in meditativne vadbe, kot je praksa anapanasati (pozornost na dihanje), samathe – vipassane (vaje uma za razvoj miru in notranjega uvida), razvoj mette (ljubeče prijaznosti) … Stari praktikanti pa imajo priliko poglabljanja v svojo prakso in so dobrodošli, da svoje izkušnje delijo z drugimi udeleženci.

Glede naslednjega srečanje glej rubriko Obvestila/meditacijska srečanja na prvi strani portala Srečanja se odvijajo v Centru Anandajoga na Trpinčevi 71 v Ljubljani (Fužine). Udeleženci naj imajo s seboj blazino za sedenje na tleh, je pa nekaj blazin in stolov na razpolago. Če nekdo ne more sedeti na blazini na tleh, lahko sedi tudi na stolu.

Učenje samo je brezplačno, potrebno pa je poravnati strošek najemnine prostora, ki skupno znaša 25 eur. Vabljeni!

Občasno organiziramo tudi meditativne umike.

Mailing lista:
Če želite prejemati sporočila o rednih meditativnih srečanjih in organizaciji meditativnih umikov, pišite na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tako da napišete "DA, želim prejemati sporočila".
Če se želite odjaviti od mailing liste, napišite "NE, ne želim več prejemati sporočil".

(CC) SloTheravada, 2020

Za vašo pozornost

The New Edition of
the biography of
Ven. Nanavira

THE HERMIT
OF BUNDALA

by Hiriko Bhikkhu

more information